Subscribe

Sezoni veror këtë vit pritet te vije me herët. Sipas sinoptikaneve, temperaturat e larta dhe thatësira do te na shoqërojnë përgjatë stinës se pranverës, ndërkohe qe reshjet e shiut do te jene te pakta.

 

23 marsi shënon Ditën Botërore te Meteorologjisë, e cila festohet që nga viti 1950. Çdo vit, zgjidhet një temë ku pasqyrohen çështjet me prioritet te larte të shoqërisë dhe zhvillimit global. Ajo e këtij viti është: Dielli, Toka Dhe Moti.

 

Meteorologët kane folur me herët për energjinë, agrikulturën, ushqimin e ujin. Ndërsa aktualisht trajtohen kryesisht çështjet e parandalimit te fatkeqësive natyrore dhe masat qe po merren per t’u përballur me sfidat e klimës ne te ardhmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *