Euro po i afrohet nivelit të 110 lekëve. Sipas kursit zyrtar të bankës së Shqipërisë, sot 1 euro këmbehet me 110.19 lekë dhe gjatë ditëve të fundit, monedha evropiane vetëm është zhvlerësuar në raport me lekun.

 

Euro njohu një forcim të lehtë vetëm në ditët e para pas mbylljes së fushatës elektorale, por më pas iu rikthye trajektores rënëse duke regjistruar nivelin më të ulët ndonjëherë.

 

Agjentët e tregut të këmbimit valutor vlerësojnë se nënçimi i euros do të vijojë edhe gjatë muajve të sezonit veror sepse priten flukse të mëdha të ardhurash nga emigrantët dhe turistët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *