Kryeministri Edi Rama, homologu i Maqedonisë së Veriut Zoran Zaev si dhe presidenti i Serbisë Aleksandër Vuçiç kanë firmosur këtë të enjte në Novi Sad marrëveshjen e “Shengenit Ballkanik.”

 

Ky bashkëpunim synon të heqe pengesat për biznesin dhe të mundësojë lëvizjen e lirë të mallrave, njerezve si dhe sherbimeve ne rajon.

 

Ekonomistet vleresojne se duke krijuar nje “Shengen të Vogel” në Ballkanin Perëndimor, kompani nga e gjithë rajoni do të fitonin një treg më të madh rajonal të përbashkët me afro 20 milion konsumatorë.

 

Nisma u mireprit nga dhomat rajonale të të gjitha vendeve te Ballkanit Perëndimor, të cilat numerojne me shume se 350,000 kompani. Nderkohe Kosova është kunder kësaj nisme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *