Kryeministri Rama ka sqaruar aktin normativ per shtyrjen e qirave. Shefi I qeverise ka bërë të qarte se do te perfitojne vetem ata qe kane biznes te vogel dhe gjithe ato familje qe nuk po punojne pasi aktiviteti eshte mbyllur per shkak te situates nga COVID 19.

 

EDI RAMA

 

KRYEMINSITER I SHQIPERISE

 

Une nuk besoj kurre e parim se qiradhenesit do te kapin per fyti qiramarresit kur ata e kane te pamundur te paguajne, jo se nuk duan por e ka te  pamundur . Si mund ta nxjerresh nga shtepia dike qe ka mbyllur biznesin e vogel, apo nje student qe nuk ka mundesi te kompesoje pagesen e qirase, te nxjerresh nga shtepia ato qe nuk kane sot asnje pune.

 

Por kryeministri sqaroi se do te perjashtohen te gjitha ata qe dhenien e ambjenteve me qira e kane te vetmen menyre jetese. Per kete kategori qeveria do te jape subvencione.

 

Rama tha se po shihet mundesia per lehtesimin e masave kufizuese, por siguroi se  penalitetet ndaj atyre qe do ti shkelin rregullat do te jene te ashpra.

 

Kryeministri theksoi se ne kete situate lufte te gjithe duhet te tregohen solidarie, pasi kjo sipas tij eshte e vetmja menyre per te dale fitimtare sin je familje e madhe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *