Subscribe

Kur maturantet janë ne prag te provimeve dhe zgjedhjeve per studimet e larta, universitetet amerikane ne Shtete e Bashkuara prezantojnë ne Tirane kriteret per pranimin e te rinjve. Përmes nje panairi ku ka marre pjese edhe ambasadori Donald Lu, gjimnazistet jane njohur me kërkesat qe duhet te plotësojnë.

 

Zotërimi i gjuhës angleze i mbrojtur ne agjencitë ndërkombëtare dhe rezultate e larta janë kriteret kryesore te pranimit ne këto universitete. Interesi i te rinjve ka qene i larte.

 

Vetëm ne vitin e kaluar, 780 te rinj shqiptare janë pranuar ne universitetet amerikane per te ndjekur studimet e larta bachelor dhe master. Ketë vit kërkesat janë rritur me 11 %.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *