Presidenti Ilir Meta ngriti shqetësimin këtë të premte se qytetarët që infektohen me koronavirus nuk përballojnë dot shpenzimet për ilaçet dhe trajtimet spitalore. Në “Facebook”, ai kërkoi nga qeveria reagim të menjëhershëm.

 

“Dëshmitë e pacientëve të infektuar me COVID-19 dhe të afërmve të tyre tregojnë se me mijëra familje kanë humbur kursimet apo po hyjnë në borxhe në mungesë të të ardhurave të mjaftueshme për të përballuar koston e lartë të barnave dhe analizave të shumta. Qeveria duhet urgjentisht të RIMBURSOJË pa asnjë vonesë të gjithë qytetarët, të cilët janë kuruar në shtëpi dhe t’u garantojë ILAÇET FALAS të gjithë të infektuarve. Dokrrat me “shëndetësinë falas” dhe çdo demagogji tjetër duhet të marrin fund!  Qytetarët nuk mund të lihen më në mëshirë të fatit përballë një virusi kaq të rrezikshëm, që vetëm dje mori 21 jetë, shifër rekord për numrin ditor të viktimave. Urgjentisht të bëhet transparent plani i vaksinimit masiv dhe jo “klasor” i popullatës dhe të ndryshohet rrënjësisht strategjia antiCOVID, mbështetur mbi këshillat e specialistëve më të mirë epidemiologë, virologë e imunologë brenda e jashtë vendit.”

 

Ilir Meta tha se i vetmi prioritet në këto kohë duhet të jetë mbrojtja e shëndetit dhe jetës së qytetarëve.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *