David McAllister ka pershendetur paktin e nenshkruar mes Rames dhe Bashes. Zyrtari i larte i BE-se ka thene se zgjidhjet afatgjata arrihen vetem me dialog.

Jam shumë i lumtur që tentativat e ndërmjetësimit të BE-së dhe SHBA-së për ti dhënë fundi krizës politike në Shqipëri, rezultuan të suksesshme. Mesazhi vendimtar është: Zgjidhje afatgjata mund të arrihen vetëm atëherë kur qeveria dhe opozita kërkojnë dhe gjejnë dialogun direkt me njëri tjetrin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *