Më në fund një lajm i mirë për të gjithë sportdashësit. Drejtuesit e Premier League njoftuan këtë të mërkurë se stadiumi do të hapë dyert për tifozët për dy javët e fundit të kampionatit.

 

Rikthimi do të jetë në respektim të masave anti-COVID dhe do të lejohen vetëm 10 mijë tifozë të ulen në karrige për të shijuar ndeshjet.

 

Gjithashtu u bë e ditur se të pranishëm do të jenë vetëm tifozët vendas dhe jo të ardhur, për të shmangur lëvizjet masive për shkak të COVID-19. Java e 37-të dhe e 38-të të projektuara për tu luajtur në datat 18-19 maj dhe 23 maj do të luhen në prani të tifozëve.

 

“Pas konsultimit me klubet, u ra dakord se stadiumet nuk do të ishin të hapura për tifozët e jashtëm për shkak të sfidave të ndryshme në të gjithë kampionatin dhe nevojës për të dhënë një qasje të qëndrueshme, ndërsa maksimizohet mundësia për të shmangur frekuentimin në masë të tifozëve. Siguria e tifozëve është e një rëndësie të madhe. Klubet kanë projekte të sigurimit të mjediseve nga COVID-19 dhe kanë plane operative të gatshme për të mirëpritur mbështetësit përsëri në stadiumet e tyre”, shkruhet në deklaratën zyrtare të Premier Ligës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *