Një trafikant shqiptar i burgosur në Britaninë e Madhe do të deportohet pasi gjyqtarët vendosën se kërcënimi i tij ndaj sigurisë publike tejkalonte pretendimin e tij për të drejtat e njeriut.

Neritan Kolludra, 40 vjeç, kreu i një grupi të krimit të organizuar shqiptar, u dënua me 14 vjet e katër muaj burg në dhjetor 2019. Ai akuzohet për furnizim me kokainë.

Ministrat kërkuan ta dëbonin atë dy vjet më vonë, por Kolludra, të cilit i ishte dhënë qëndrimi i përhershëm në Mbretërinë e Bashkuar dhe kishte një grua dhe tre fëmijë në vend, pretendoi se kjo do të ishte një shkelje e të drejtës së tij për një familje sipas Konventës Evropiane të të Drejtave të Njeriut (GJEDNJ).

Megjithatë, gjykata nuk e mori parasysh pretendimin e tij. Ai do të vuajë pjesën tjetër të dënimit në një burg shqiptar./vizionplus.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *