Mesnata e 24 dhjetorit mblodhi besimtarët katolikë në katedralen e qytetit të Shkodrës në meshën e shenjtë të Krishtlindjes.

Mesha tradicionale e krishtlindjes u udhëhoq nga arqipeshkëvi i Dioqezes Shkodër Angelo Massafra, i cili kërkoi nga besimtarët të luten për nevojtarët sidomos për të prekurit nga tërmeti i 26 nëntorit të cilët akoma jetojnë në çadra.

Mesha e shenjtë e lindjes se Krishtit në Lezhe u mbajt në katedralen e Shën Nikollës.

Arkipeshkvi Otavio Vittale në lutjen e tij solli në vëmendje tërmetin ku humbën jetën 51 persona. kleriku tha se ky tërmet zbuloi Shqipërinë e vërtete të varfërisë dhe korrupsionit.

Qindra besimtare katolikë iu bashkuan ceremonive fetare edhe në Korçë.

Besimtaret ndoqën meshën e mbajtur nga Aleksandro Bruno.

Ndërkohë mesha e për besimtarët ortodoksë u zhvillua gjatë orëve të mëngjesit

Qindra besimtarë ortododosk ndoqën meshën edhe në qytetin Beratit atë Vlorës e Elbasanit.

Besimtarët në të gjithë vendin u shpërndanë duke ndarë me njeri- tjetrin mesazhet dhe urimet për shumë paqe e dashuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *