Kryetari i Partisë Demokratike Lulzim Basha, ka qenë pjesë e protestës së banorëve tek Unaza e Re, të cilët vijojnë protestën e tyre prej rreth 3 muajsh kundër shembjes së banesave të tyre.

 

Kreu i opozitës në këtë takim ka ftuar banorët të marrin pjesë në protestën e 16 shkurtit dhe paralajmëroi edhe kryeministrin Edi Rama se ka kohë deri më 15 shkurt për t’u larguar, pasi sipas tij më pas do të flasin qytetarët.

 

“Kam ardhur këtu shpeshherë dhe shpesh kemi pasur diçka të re për të ndarë me njerëzit në veçanti përsa i përket skemës korruptive, por edhe përsa i përket masave mafioze që mori kundër jush dhe familjeve tuaja. Sot e mora këtë mikrofon për t’ju thënë se me 16 shkurt  vendi juaj nuk do të jetë këtu, por do të jetë atje, në shesh, në ballë të protestës qytetare dhe se me 16 shkurt nuk është koha më për fjalë, sepse fjalët janë thënë, të vërtetat kanë dalë. Deri me 15 shkurt , Edi Rama ka kohë t’i japë zgjidhje politike krizës, duke u larguar vetë. Me 16 shkurt , koha për fjalë ka mbaruar, do të dëgjohet vetëm zëri juaj, do të veprojë vetëm vullneti juaj, vullneti i qytetarëve dhe asgjë tjetër përveç zërit dhe vullnetit tuaj nuk do të kumbojë e nuk do të veprojë prej 16 shkurtit. Deri më 15 shkurt të largohet nga karrigia që i kanë falur kriminelët, t’i hapë rrugë zgjidhjes politike, qeveri tranzitore, zgjedhje të parakohshme, parlament të qytetarëve, qeveri të qytetarëve, përndryshe, prej 16 shkurtit e tutje ka vetëm një forcë që vendos, ajo forcë që vendosi këtu, forca e qytetarëve të bashkuar, forca e sovranit të bashkuar. Me 16 shkurt mbarojnë fjalët, mbaron koha për fjalët e politikës dhe është koha e zërit të qytetarëve të bashkuar.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *