Subscribe

Më 22 nëntor të vitit 1908, në qytetin jugor të Manastirit në Maqedoninë e Veriut, alfabeti i gjuhës shqipe mori formën përfundimtare.

 

Dita e alfabetit shenjohet si një festë zyrtare për shqiptaret në vendin fqinj, e rrjedhimisht shoqerohet me aktivitete të posaccme.

 

Kryeministri Zoran Zaev, përmes rrjeteve sociale u shpreh se kremtimi i vlerave kulturore, ngjarjeve dhe traditave të të gjitha bashkësive, përfshirë edhe atë shqiptare, janë thelbi i një shoqërie multikulturore.

 

“Të festojmë dhe nderojmë diversitetin etnik dhe gjuhësor të shoqërisë sonë si avantazhin tonë. Si thesari ynë i përbashkët.”-shtoi Zaev në reagimin e tij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *