Rrjetet sociale “Facebook” dhe “Instagam” kanë ndërmarrë masa të ashpra kundër Donald Trump, pas skenave kaotike në ndërtesën e Kongresit të mërkurën, ku humbën jetën katër mbështetës të Trump.

Mark Zuckerberg ka sqaruar asyet pse “Facebook” ka ndërmarrë vendimin për të bllokuar llogarinë e Trump për të paktën dy javë. Sipas tij, Presidenti i 45-të i SHBA-ve ka ndërmend të përdorë kohën e tij të mbetur në detyrë për të dëmtuar kalimin paqësor dhe të ligjshëm të pushtetit tek pasardhësi i tij i zgjedhur, Joe Biden, duke iu refruar trazirave dhe skenave katike të shkaktuar brenda në Kongres.

“Ne i hoqëm deklarata e bera nga Trump dje sepse ne gjykuam që efekti i tyre do të provokonin dhunë të mëtejshme.”

Themeluesi i “Facebook” shton se prioritet duhet të jetë sigurimi që 13 ditët e mbetura dhe ditët pas inaugurimit të kalojnë paqësisht dhe në përputhje me normat e vendosura demokratike.

“Gjatë disa viteve të fundit, ne kemi lejuar që Presidenti Trump të përdorë platformën tonë në përputhje me rregullat tona, ndonjëherë duke hequr përmbajtjet ose duke etiketuar postimet e tij kur ato shkelnin politikat tona. Besojmë se rreziku i lejimit të presidentit për të vazhduar të përdorë shërbimin tonë gjatë kësaj periudhe thjesht është shumë i madh. Prandaj, po e zgjasim bllokun që kemi vendosur në llogaritë e tij në “Facebook” dhe “Instagram” për të paktën dy javët e ardhshme, derisa të përfundojë tranzicioni paqësor i pushtetit.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *