Një shpërthim i fuqishëm ne bazën ajrore te Bagramit ne Afganistan, struktura me e madhe ushtarake amerikane ne vend, i ka marre jetën 4 personave dhe ka plagosur te paktën 14 te tjere. Sulmi vetëvrasës është marre përsipër nga talebanet. Autoritetet kane nisur hetimet e thelluara per ngjarjen, pasi shikohet si nje thyerje e madhe e protokolleve te sigurisë, duke qene se baza vlerësohet si vendi me i sigurte dhe me i mbrojtur ne Afganistan. Raportohet se shpërthimi ka ndodhur ne brendësi te bazës, qe nese konfirmohet nga autoritetet, do te ishte sulmi i pare i këtij lloji. Shpërthimet dhe sulmet e tjera ne te shkuarën ne Bagram kane ndodhur ne murin rrethues te bazës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *