Një djalë nëntë vjeçar nga Marseja e Francës vdiq nga sëmundja Kawasaki, një çrregullim i rrallë inflamator, përhapja e të cilit mund të lidhet me epideminë e koronavirusit, sipas disa studiuesve.

Ai është viktima e parë e regjistruar në Francë dhe e dyta në Evropë pasi një i ri vdiq nga e njëjta sindromë në Londër javën e kaluar.

Edhe pse sëmundja Kawasaki thuhet se prek kryesisht fëmijët nën pesë vjeç, ata që diagnostikohen në Francë janë nga një deri në 14 vjeç. Në Evropë, janë raportuar rreth 230 raste të dyshimta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *