Për zjarrëfikësit do të ketë një rritje page prej 15%.

 

Këtë gjë e ka bërë të ditur kryeministri Edi Rama në një postim në rrjetin social Facebook.

 

Ai shkruan se përveç mbështetjes prej 20 mijë lekësh nga Pakoja e Madhe, rritja e pagës do bëjë të mundur përballimin e inflancionit dhe çmimeve të larta.

 

Rritja e pagave me 15% këtë vit për zjarrfikësit, bashkë me 20 000Lekët (e reja) nga Pakoja e Madhe e këtij dimri të vështirë për mbarë Europën, do ta bëjnë praktikisht zero impaktin e inflacionit të luftës mbi konsumin e familjeve të tyre, ndërkohë që paga për zjarrfikësit do të vijojë të rritet më tej, si mbështetje e domosdoshme për një shërbim gjithnjë e më të kërkuar në kushtet kur zjarret po bëhen një problem i madh për gjithë botën”, shkruan Rama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *