Shtatë kandidatë të skualifikuar nga gara për oficerë të byrose kombetare te hetimit kanë bërë një kallëzim në prokurorinë e tiranës, duke kerkuar hetim të procesit të përzgjedhjes së tyre.

 

Drejtuesi i prokurorise se posacme antikorrupsion arben kraja  si dhe disa prokurore te tjere, se bashku me shefen e BKH-se, Aida Hajnaj, akuzohen për shpërdorim detyre dhe falsifikim dokumentesh.

 

Ndërkohë, një ditë më parë disa kandidatë te skualifikuar në testin fizik iu drejtuan gjykatës administrative duke ankimuar rezultatet e këtij vleresimi.

 

Në këte padi, kandidatët ngriten pretendime se në testin fizik nuk ka pasur përcaktim të kritereve dhe pikëve siç ishin përcaktuar në fazën e parë, atë të testit logjik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *