Udhëheqësja e Mianmarit, Aung San Suu Kyi, fituese e çmimit Nobel për paqen, e cila është përfolur në mbarë botën për heshtjen për masakrat ndaj pakicës myslimane në vendin e saj, nuk do të marrë pjesë në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, që do të mbahet javën e ardhshme.

 

Mungesa e San Suu Kiy vjen në një kohë kur akuzat ndaj saj nga shume vende te botes janë shtuar shume pjesëtare te stafit te saj kane thëne se mospjesëmarrja ne Asamblenë  e OKB-së, vjen për shkak se ajo ka çështje më të rëndësishme për t’u marrë. Mbështetësit e nobelistet se paqes theksojnë se udhëheqësja e Mianmarit nuk ka frikë të përballet me kritikat ndaj saj.

 

Të paktën 400 myslimanë në Mianmar kanë humbur jetën brenda 2 javëve, ndërsa më shumë se 270 mijë të tjerë janë shpërngulur në Bangladeshin fqinj. Ushtria u ka djegur shtëpitë dhe ka masakruar gra e fëmijë nga pakica Rohinga. Përfaqësuesi i te drejtave te njeriut ne OKB i ka cilësuar si “spastrim etnik” masakrat dhe torturat ndaj msulimaneve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *