Në Kiev 2017, përfaqësuesja e Eurovizionit për Shqipërinë, Lindita Halimi,  mahniti me baladën e saj të fuqishme “Botë”. Ajo gjithashtu u dallua duke thyer një rekord të Eurovision për notën më të gjatë të qëndrueshme. Me gjithë aftësinë e saj mbresëlënëse vokale, ajo nuk kaloi në finale për Shqipërinë. Por tani, pas tre vjetësh, diva kosovare ka shprehur dëshirat e saj për t’u rikthyer në konkurs, por këtë herë ajo dëshiron të përfaqësojë një vend tjetër.

Ajo përfundoi e 14-ta në gjysëmfinale, por duket se Lindita i ka sytë nga një biletë kthimi. Fituesja e Festivalit të Këngës i pyeti 7000 ndjekësve të saj në Twitter një pyetje të thjeshtë: “Çfarë mendoni për mua të kthehem në Eurovision për të prezantuar një vend tjetër? Vetëm se e kam dashur ekperiencën time herën e parë ”.

Halimi mori dhjetëra përgjigje nga fansat duke iu lutur asaj që të kthehej. Dhe ajo luajti me të. Më pas, ylli amerikan I Idol pyeti se cilin vend duhet të përfaqësojë, duke dashur që fansat të ndajnë sugjerimet e tyre.

Sigurisht, kjo pyetje shtron një çështje tjetër. Jo shumë vende lejojnë të huajt që të marrin pjesë në finalet e tyre kombëtare, e lëre më të përzgjedhin ata nga brenda. Sidoqoftë, kjo nuk i ndaloi fansat të hedhin sugjerime rreth emrave si Spanja, Maqedonia e Veriut, Moldavia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *