Nga Izraeli vijnë lajme tepër inkurajuese mbi një ilac që është në gjëndje të trajtoje me shumë sukses pacientet e prekur nga Covid dhe mbi të gjitha ata që janë në fazë më të rëndë.

Exo-Cd24, një spraj për hundë i zhvilluar nga Profesor Nadir Arber i Qendrës Mjekësore Ichilov në Tel Aviv në Izrael, tashmë ka ngjallur interesin në shumë vende të botës sepse mund të prodhohet shpejt, është me kosto të ulët dhe nuk ka efekte anësore. Mes vendeve të para që tashmë kanë kontaktuar qeverinë izraelite janë Brazili dhe Republika Çeke. Në konferencën për shtyp përmes Zoom, Arber konfirmoi se trajtimi deri më tani është testuar me sukses në 36 pacientë (të moshës midis 37 dhe 77 vjeç) të cilët ishin në gjendje kritike për shkak të Covid. Ata u shëruan brenda 3-5 ditëve dhe në një rast shërimi zgjati më shumë.

Ilaci, bazuar në ekzozomet e pasuruara me proteinën CD24, funksionon duke penguar të ashtuquajturën stuhi citokine, reagimin e tepërt të sistemit imunitar që vërehet te pacientët me sëmundje kritike Covid.

 

Është një trajtim që punon me thithje të drejtpërdrejtë në mushkëri dhe nuk kërkon një qasje invazive, shpjegoi mjeku i njohur izraelit, i cili bashkë me ekipin e tij po monitoron shëndetin e njerëzve që morën pjesë në provë. Barna, thekson ai, nuk ka efekte anësore dhe, shpjegoi shkencëtari, nëse miratohet “Izraeli mund të furnizojë të gjithë botën brenda disa muajsh”, pasi mund të prodhohet shumë shpejt. Testi deri më tani ka përfshirë vetëm 36 persona me urdhër të Ministrisë Izraelite të Shëndetësisë dhe tani shkencëtarët po përgatiten për fazën dy dhe tre të eksperimentit.

 

“Edhe nëse vaksinat kryejnë funksionin e tyre, dhe edhe nëse nuk zhvillohen mutacione të mëtejshme, koronavirusi do të mbetet me ne në një mënyrë apo në një tjetër,” tha Arber. Ne kemi zhvilluar një trajtim inovativ që është i pashembullt. Administrohet përmes inhalimit, një herë në ditë për disa minuta dhe për pesë ditë. ” Arbër shpjegon se ilaçi, ndryshe nga shumë të tjerë në botë, “administrohet në nivel lokal, por ka një gamë të gjerë veprimi dhe nuk ka efekte anësore. Mund të prodhohet shpejt dhe me kosto të ulët në çdo objekt farmaceutik dhe falë karakteristikave të tij mund të plotësojë kërkesën botërore ”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *