Presidenti Gjorge Ivanov në fjalimin e tij në  Asamblenë e 73-të të përgjithshme të Kombeve të Bashkuara në Nju-Jork, ka thënë se marrëveshja e Prespës e shkel të drejtën e vetëvendosjes së qytetarëve të Maqedonisë prej ku buron e drejta që të zgjedhin emrin e tyre dhe emrin e shtetit që e kanë krijuar.

 

Ndër të tjera ai u shpreh se teksti i marrëveshjes me Greqinë përpiluar pa dijeninë e tij si president.

 

Ivanov deklaroi se nëse referendumi dështon, atëherë do të hapet një mundësi e re. Ndryshe, derisa Ivanovi po fliste, zëvendësministri i Jashtëm Andrej Zhernovski lëshoi sallën.

 

Presidenti Ivanov kishte një porosi për liderët dhe zyrtarët amerikan dhe europain të cilët ditëve të fundit vizituan Maqedoninë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *