Ish-kryeministri i Maqedonisë njëherësh deputet i partisë më të madhe opozitare i dënuar me dy vite burg për korrupsion, nuk e gëzon me mandatin e ligjvënësit. Komisioni për Rregulloren dhe Imunitetin votoi me shumicë votash heqjen e mandatit të Nikolla Gruevskit. Gjatë votimit deputetët e VMRO-DPMNE nuk ishin të pranishëm.

 

Nikolla Gruevski ka kërkuar azil politik në Hungari. Autoritetet maqedonase ndërkohë kanë bërë kërkesë për ekstradimin e ish-kryeministrit, me qellim qe ai te vuaje dënimin për korrupsion ne vendin e tij.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *