A mjaftojnë pensionet sot për pensionistë, dhe a ka nevojë skema për ndërhyrje? Kjo ishte një tjetër pikë e dfiskutuar në emisionin “Quo Vadis” të moderatores Pranvera Borakaj në Vizion Plus.

E ftuar në studio rektorja Zana Guxholli, theksoi se skema aktuale nuk mjafton më dhe duhet rishikuar. Sipas saj ka ardhur momenti që t’i kushtohet më shumë vëmendje pensioneve private.

Skema aktuale nuk funksionon më. Ka ardfhur moemnti që të kthehemi të shohim pensionet private”, tha Guxholli.

Më tej rektorja theksoi se para se të ndryshojmë skemën e pesnioneve kemi nevojë ëpr formalizimin e ekonomisë.

Ne vërtetë s’kemi treg financiar, por mudn ta krijojmë,. Shtohet mundësia e pasjes së parave kur dalin në pension. Në llogaritë e bëra nëse formalizohet, që janë nxitja fiskale për ata që vendosin të investojnë, duke i zbritur nga taksat”, u shpreh Guxholli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *