Tre pengjet izraelitë të vrarë aksidentalisht në Gaza nga forcat izraelite mbanin një flamur të bardhë, sipas një hetimi fillestar për incidentin, tha sot një zyrtar ushtarak.

Incidenti ndodhi në një zonë luftimesh të ashpra, ku luftëtarët e Hamasit veprojnë politikisht dhe përdorin taktika mashtrimi, tha zyrtari.

Një ushtar pa pengjet që dilnin disa dhjetëra metra nga forcat izraelite në zonën e Sejaiya, tha zyrtari.

“Ata ishin të gjithë pa këmishë dhe kishin një shkop me një leckë të bardhë mbi të. Ushtari u ndje i kërcënuar dhe hapi zjarr. Ai njoftoi se ata janë terroristë, (forcat) hapën zjarr, dy janë vrarë menjëherë”, tha zyrtari ushtarak.

Pengu i tretë u plagos dhe u tërhoq në një ndërtesë aty pranë, ku kërkoi ndihmë në hebraisht, tha zyrtari.

“Menjëherë komandanti i batalionit lëshoi një urdhër armëpushimi, por përsëri pati një shpërthim tjetër zjarri drejt pengut të tretë dhe ai gjithashtu vdiq. Kjo ishte kundër rregullave tona të angazhimit”, shtoi ai.

Ushtria njoftoi dje, të premten, se tre pengjet ishin Yotam Chaim dhe Alon Shamriz, të cilët u rrëmbyen nga Kibbutz Kfar Azza dhe Samer Talalka, i cili u rrëmbye nga Kibbutz Nir Am aty pranë. Të gjithë ishin rrëmbyer nga Hamasi më 7 tetor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *