Subscribe

Prej dy ditësh në orët e paraditeve dhe pasditeve pjesa më e madhe e fushës së Maliqit por dhe zona të caktuara të fushës së Korçës janë mbuluar nga pluhur masiv rëre, duke shqetësuar jo pak banorët e këtyre zonave.

Sipas specialistëve lokal të fushës të meteorologjisë mësohet se situata e krijuar ka ardhur për shkak të rërës së Saharasë.

Rëra e Saharasë është një fenomen atmosferik që ndodh kur erërat e forta transportojnë grimca të vogla të rërës nga Saharaja në rajone të tjera të botës.

Në Shqipëri, ky fenomen mund të ndodhë kur kushtet atmosferike lejojnë për transportin e rërës nga bregdeti afër Saharasë drejt Ballkanit dhe Gadishullit të Italisë. Kur kjo ndodh, rëra e Saharasë mund të shkaktojë një ngjyrë të kuqe ose të portokalltë në qiell dhe të depozitohet në sipërfaqen e tokës, duke e bërë atë të duket si një plazh i rërës së kuqe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *