Shteti i New Yorkut dhe Uashington DC është paralizuar nga stuhitë e dëborës, ndërsa trashësia e saj në rrugët kryesore të këtyre qyteteve dhe zonave të tjera në Amerikën Lindore është mbi 1 meter. Si pasojë e temperaturave të ulëta, 85 milion persona kane mbetur te bllokuar. Deri me tani raportimet në këto zona flasin për 19 viktima, pjesa më e madhe e tyre të pastrehe. Sipas mediave ata janë nga Arkansas, Kentaki, Virxhinia dhe disa shtete te tjera. Te paktën 200 mije persona ne kryeqendrat amerikane kane mbetur edhe pa energji elektrike për shkak te dëborës. Me herët 19 shtete amerikane përfshi dhe Uashingtonin e Nju Jorkun kane shpallur gjendjen e jashtëzakonshme per shkak te reshjeve dhe temperaturave te ulëta disa grade nen zero. Por ndryshe nga viti i kaluar, ketë radhe problematikat janë krijuar per shkak te dendësisë se bores qe ka paralizuar këto shtete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *