Subscribe

Lulzim Basha përsëriti qëndrimin e tij se situata e Covid-19 në Shqiperi ka dalë jashtë kontrollit.

Gjatë një takimi me ekspertë të fushës së mjekësisë, kryedemokrati shtoi se numri i të infektuarve po rritet dita ditës ndërsa ka shumë ankesa që njerezve me simptoma të dukshme nuk po iu bëhet tamponi.

Basha theksoi mes të tjerash se shqetësimi më i madh sot për koronavirusin në vendin tonë është bërë përhapja e virusit në radhët e personelit shëndetesor në QSUT.

Dështimi me menaxhimin e situatës çoi dëm sakrificën e 3 muajve izolim. Sot qytetarët po përballen me një rritje të numrit të viktimave, të të prekurve me COVID-19, shoqëruar dhe me krizën e rëndë ekonomike.Vatrat kryesore të infeksionit tani janë spitalet dhe qëndrat shëndetësore. Përhapja e virusit në spitale ka rritur ndjeshëm numrin e personelit mjekësor të prekur me COVID-19, si dhe infektimin e qytetarëve që marrin ndihmë për sëmundje të ndryshme. Virusi është evidentuar tashmë kudo, në polici, në kopshte e çerdhe, në zyrat e shtetit e kudo.Qeveria është dorëzuar dhe nuk po merr masa parandaluese, duke vendosur në rrezik jetën e qytetarëve. Karantina 3 mujore shërbeu vetëm për vjedhjen e miliona lekëve përmes tenderave sekretë, pasi qeveria nuk mori asnjë masë për kujdesin ndaj qytetarëve pas lehtësimit të kufizimeve.Dështimi i kësaj politike të papërgjegjshme demonstrohet në numrin gjithnjë e më në rritje të të prekurve, të atyre që ndërrojnë jetë dhe të spitaleve që janë kthyer në vatra infeksioni. Mjekët, heronjtë e vërtetë të kësaj beteje, janë viktimat e kësaj papërgjegjshmërie ekstreme. Viktimat e makutërisë së qeverisë janë shqiptaret, të cilët po vuajnë sot sa pasojat e COVID-19, aq edhe RAMAVIRUSIN në ekonomi.

Basha shtoi se ka në mars që PD pret përgjigje për disa pyetje të rëndësishme.

– Sa është numri i kiteve të testimit që ka në dispozicion Shqipëria dhe çfarë po bëhet me sigurimin e tyre?

– Si po trajtohen të infektuarit që ndodhen në qytete të tjera të vendit?

– A po mbështeten financiarisht mjekët dhe infermierët, që po bëjnë një punë të jashtëzakonshme në kushte tejet të vështira?

– A ka qeveria në dispozicion fonde për të rritur kapacitetet testuese?

Basha shtoi në fund se nëse në të gjithë botën vëmendja dhe kujdesi i qeverive të përgjegjshme është fokusuar tek menaxhimi i situatës shëndetësore, vetëm qeveria e Edi Ramës e ka mendjen tek tenderat e PPP korruptive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *