Apple dhe Amazon pezulluan platformën “Parler”  nga App Store dhe nga shërbimi web, pasi sipas tyre ky aplikacion nuk  ka marrë masat e duhura për të parandaluar përhapjen e postimeve që nxisin dhune.

 

Ky vendim erdhi një ditë pasi Google hoqi shërbimin nga depozita e shkarkimeve të aplikacioneve, që njihet si “Play Store”.

 

Parler, është një një  platformë e medias sociale e ngjashme me tëitter, e cila përdoret nga shumë përkrahës të presidentit Donald Trump.

 

Tëitter bllokoi llogarinë e presidentit amerikan me pretendimin se ai do ta përdorte atë për të nxitur një sulm tjetër të ngjashëm si ai në Kongres me 6 janar.

Edhe Facebook i ka ndaluar postimet në llogarinë e Donald Trump, të paktën deri në përurimin e Presidentit të zgjedhur Joe Biden.

 

Për këtë arsye mbështetësit e Trump i janë bashkuar faqeve alternative të mediave sociale, të cilat nuk i kanë filtruar postimet.

 

Aplikacionet Parler, Newsmax dhe Rumble, kanë refuzuar qasjen e Facebook dhe Tëitter për etiketimin dhe kufizimin e të ashtuquajturave teori konspirative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *