Katër persona vdiqën dhe 23 u plagosën rëndë në një zjarr gjatë natës në një shtëpi pleqsh në qytetin Bedburg-Hau të Rhine-Westphalian.

Sipas policisë zjarri ka rënë në dhomën e një prej të moshuarve, i cili megjithatë ka shpëtuar. Sipas BILD, burri rrëfeu para shpëtimtarëve se pinte duhan fshehurazi. Një zëdhënës i policisë tha se nuk ishte e mundur të shpëtoheshin katër të moshuar, ndërsa 23 persona mbetën të plagosur rëndë – duke përfshirë dy punonjës të institucionit. Ai theksoi se ndërtesa e evakuuar nuk është më e banueshme dhe duhet kërkuar një vend i ri. Qiramarrësit e moshuar u zhvendosën përkohësisht në një palestër ngjitur.

Një zëdhënës i Fondacionit Gjerman për Mbrojtjen e Pacientëve tha sot se numri i zjarreve në shtëpitë e të moshuarve mbetet në një nivel vazhdimisht të lartë, duke theksuar se ka pasur 26 incidente të tilla që nga fillimi i vitit.

“Kjo e bën të qartë se rregulloret parandaluese të mbrojtjes nga zjarri nuk janë të mjaftueshme për këtë lloj objekti”, shtoi ai dhe kërkoi që institucionet në fjalë të vendosin një mekanizëm të pavarur të mbrojtjes nga zjarri në çdo dhomë. /vizionplus.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *