Subscribe

Pas arrestimitdhe dënimit me 30 ditë paraburgim  të prokurores speciale në Maqedoninë e veriut,  Katica Janeva, e cila tashmë është e dyshuara e tretë për rastin “Zhvatja”, kryeministri Zoran Zaev ka mbledhur organet më të larta të LSDM-së.

 

Në një konferencë për shtyp Zaev bëri të ditur se do të vijojë reformimi i qeverisë dhe gjithashtu mohoi lidhjet me të dyshuarin Boki 13.

 

 

ZORAN ZAEV

 

KRYEMINISTER I MAQEDONISE SE VERIUT

 

 

“Çdokush që shkel ligjin do të përgjigjet para organeve të drejtësisë. Në mbledhjen e Këshillit kemi riafirmuar të gjitha vendimet, deklaratat për luftë të pa kompromis kundër krimit dhe jam krenar që si pushtet ekzekutiv kemi mundësuar që sistemi I drejtësisë të jetë I pavarur. Dua të theksoj edhe njëherë se me Bojan Jovanovskin, asnjëherë nuk kam biseduar për atë që është dëgjuar në video-incizimin e publikuar nga gazetari Italian.”

 

 

Kryeministri Zaev gjithashtu ka thënë se tashmë Këshilli i Prokurorëve duhet të zgjedhë personin që do të zëvendësojë Janevën në mënyrë që institucioni të funksionojë normalisht.

Ndwrkohw, Katica Janevës iu mohua ankimimi për pezullimin e dënimit.

 

Këshilli Qëndror i LSDM-së vendosi të propozojë  Nina Angellovskën si ministre  të re të financave. Përveç vendimit për Angellovskën janë caktuar edhe zëvendësministrat e rinj të arsimit, Elizabeta Naumovska, të ekonomisë Kire Kolemishevski ndërsa për sistem politik, Nexhat Memedoviq.

 

Propozimet të premten pritet të dërgohen në Kuvend për miratim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *