Një test i shpejtë mund të diagnostikojë me saktësi nëse jeni infektuar me koronavirus brenda 90 minutash, pa pasur nevojë për një laborator special, thonë shkencëtarët nga Imperial College London.

Studimi i tyre tregoi se pajisja dha rezultate të krahasueshme me testet aktuale.

 

Por ekspertët kanë paralajmëruar se nuk është një zgjidhje për problemet dhe vonesat e testimit masiv.

 

Kjo sepse kjo pajisje mund të kryejë vetëm 16 teste në ditë.

 

Pajisja tashmë po përdoret në tetë spitale për të identifikuar shpejt pacientët që janë të infektuar.

 

Teknologjia në teori mund të përdoret në shtëpi, por nuk është hartuar për atë qëllim, sqaroi prof. Graham Cooke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *