Pas suksesit në sezonin e parë spektakli më i madh i muzikës shqiptare “Këngë Moj” ka nisur përgatitjet për të ngritur siparin e sezonit të dytë, i cili do të vazhdojë misionin në këto ditë të vështira për të sjellë tingujt dhe muzikën më të mirë ndër breza, në ekranin e Vizion Plus.

 

BLEDI LAÇO

PRODUCENT/ REGJISOR

 

Mendoj se njerëzve i ka munguar muzika, ju ka munguar argëtimi dhe jo vetëm në ekranet televizive por edhe ne sallat e shfaqejve, me siguri qe njerziot kane qene te etur per te pare programe  të kësaj natyre dhe tematika e caktuar e një nate dhe ndërtimi dhe forma që i dhamë programit besoj se kanë qënë interesante.

 

Kjo e martë i kushtohet një emri të madh që la pas një repertor të pasur Vaçe Zelës.

 

BLEDI LAÇO

PRODUCENT/ REGJISOR

 

Kjo është pjesa e dytë që ka të bëjë me tematikën që në kemi zgjedhur sigurisht përderisa bëmë këtë pauzën midis sezoneve do të fillojmë me një emër të madh në një natë që i kushtohet tërsisht mitit të këngës Shqiptare që është Vace Zela.

 

 

Skena e “Këngë Moj” është bërë tashmë skena e vetme për këngëtarët, të cilët për disa orë do të interpretojnë këngët e ikonës së muzikës shqiptare.

 

ORGESA ZAIMI

KËNGËTARE

Është një emocion i jashtëzakonshëm për një këngëtare që është rritur me këngët e Vace Zelës për mua ka qënë një shkollë e vertëtë  të doëgja dhe këndoja këngët e sja. jemi nje brez që jëmi rriur më të është nder i madh dhe faleminderit të gjithe produksionit që na rikthen këto kushte pandemie në skenë.

 

ERANDA LIBOHOVA

KËNGËTARE

Mezi po e prisnim të fillonte ky sezon i dytë dhe ku ka më bukur se me kenëgt e Vace Zelës.  Kam zgjedhur dy materiale, këngën e gjyshës edhe lemzës.

 

MARSELA ÇIBUKAJ

KËNGËTARE

Përgjegjsi e madhe sepse bëhet fjalë për një emër me peshë në fakt repertori është shumë shumë i bukur dhe do ngjalli shumë dashuri.

 

Në këtë sezon nën moderimin e Klea Hutës do të vazhdojmë rrugëtimin për të dëgjuar muzikën e vjetër qytetare të trevave shqiptare, të njohim duke rikujtuar figurat që kanë dhënë kontribut të madh vetëm nëpërmjet muzikës, e cila do të rikthehet këtë të martë në orën 21:00 në Vizion Plus.

One thought on “Sonte rinis “Këngë Moj”/ Spektakli i madh i muzikës sjell mbrëmjen e Vaçe Zelës

 1. SONTE RINIS “KËNGË MOJ”/ SPEKTAKLI I MADH I MUZIKËS SJELLË MBREMJEN E VAÇE
  ZELËS; DRONTE TRINIS ” BRENGË OJ” SHTEK IDEALI I MUZIKËS MBJELL TRËMBJEN KE
  MITIT TË MADH KËNGËS OUUU BRENGËS MBARË SHQIPTARE; SIPAS URTISË MBARË
  SHQIPTARE; FARË ZGRIPZVARE: VAJ O,I KENGËTARIT-ES,ËSHTË KËNGA; HAAAJ, SKAJ
  I BRENGËTARIT ËSHTË BRËNGA; OUH, KËNGA POPULLORE; HEEEJ,BRËNGA HORBU-
  LLHORE; PLOT PËRPLOTË,TERË VUJATJET, STËRSHUAJTJET, TËRVRASJET, PËRPLASJET,
  PËR HOLOKAUSTET MË GJENOCIDALË, PËR ROLOMAMUZDET MË ETNOCIDALË;AUH,
  NËN DIKTATURRA, GRIKASKURRA; MË KATASTROFALË,;HOREEE, MË KANIBALË; OH,
  QË KURRË HE BURRË,A GRUA; NGA KJO GURRË,A KRUA; KËTA KATASTROFALË, HATA
  KANIBALË; NUK PO NGOPËN, AS NUK DO KOPËN; ME GJAK OR PRAG SHQIPTARISË;
  OUUUH, ME GJAK OR PRAG,TË MBARË SHQIPTARISË!! REFUGJAT I LUFTËS MANI,USA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *