Sllovenia është goditur nga një stuhi e fortë. Si pasojë e reshjeve të dendura, bodrumet janë përmbytur, pemë të shumta janë rrëzuar dhe çatitë e shtëpive janë dëmtuar. Situata më e vështirë është shfaqur në Lubjanë, ku autostradat janë mbuluar nga uji, sikurse edhe parkingjet nëntokësore. Në disa raste shoferët kanë mbetur të bllokuar ne makinat e tyre.

 

 

Edhe teatri në Lubjanë është përmbytur gjate shfaqjes. Shërbimet e emergjencës kanë njoftuar se prej orës 20  të mbrëmjes e deri në mesnatë kanë mbërritur mbi 2700 telefonata për ndihmë.

 

 

Ndërkohë, moti i keq ka përfshirë edhe Gjermaninë. Stuhia e fuqishme ka lënë të plagosur 7 persona dhe dëme të shumta materiale.

 

 

Pamjet të publikuara në mediat tregojnë pemë të rrezuara edhe çatitë e shtëpive të shkatërruara.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *