Presidenti rus Vladimir Putin ka paralajmëruar se një garë e re armatimesh po zhvillohet në Evropë, e nxitur nga paqëndrueshmëria dhe tensioni.

 

Ai këmbënguli se vendi i tij është gati të rindërtojë marrëdhëniet miqësore me kombet në të gjithë kontinentin.

 

Në një shkrim të botuar  në gazetën “Die Zeit” të Hamburgut të martën, Putini theksoi rolin që sovjetikët luajtën në çlirimin e kombeve Evropiane nga pushtimi nazist.

 

“I gjithë sistemi i sigurisë evropiane tani ka degraduar ndjeshëm. Tensionet po rriten dhe rreziqet e një gare të re armatimesh po bëhen reale. Ne po humbasim mundësitë e jashtëzakonshme që ofron bashkëpunimi, është edhe më i rëndësishëm tani që të gjithë përballemi me sfida të përbashkëta, siç është pandemia dhe pasojat e saj të tmerrshme sociale dhe ekonomike. Rusia është në favor të rivendosjes së një partneriteti gjithëpërfshirës me pjesën tjetër të Evropës.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *