Subscribe

Kaosi i ditëvë të fundit që përfshiu transmetimet televizive dhe pajisjen e qytetareve me dekoder DVB-T2, ka marrë fund, ose të pakten për pak kohe.

 

Fikja e sinjalit ne analog ne 10 shtator me urdher te Autoritetit te Mediave Audio-Vizive kishte futur në kaos teleshikuesit .

 

Por pas shqetesimeve te shumta te shprehura nga qytetaret, Kreu I AMA-s, Gentjan Sala doli në një konference për shtyp duke pohuar se sinjali në analog do të ndizet sërish dhe qytetaret e zonës së Durrësit dhe Tiranës do të vazhdojnë të shohin kanalet falas në analog edhe për disa muaj të tjerë.

 

Tani është moment tiu rikujtojmë edhe një herë qytetareve:

“Qetësohuni, nga sot mund të rishihni televizor dhe kanale televizive pa pagesë në analog deri në 15 janar 2019. Ky është limiti I ri I zyrtarizimit të procesit të dixhitalizimit”

 

Megjithate qe tani pa pritur diten e fundit te afatit per mbylljen e transmetimeve analoge, vete qytetaret duhet te nisin te mendojne per procesin e dixhitalizimit dhe pajisjen e tyre me dekoder DVB-T2 nese televizori qe kane ne familje nuk ka te inkorporuar nje modul te tille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *