Politikani i Mbretërisë së Bashkuar, Sir Jeffrey Donaldson, ka dhënë dorëheqjen si lider i Partisë Unioniste Demokratike (DUP), pas akuzave për përdhunim dhe vepra të tjera seksuale, shkruan BBC.

“Kryetari i partisë ka marrë një letër nga deputeti Sir Jeffrey Donaldson që konfirmon se ai është akuzuar për akuza të një natyre historike dhe që tregon se ai po largohet nga lideri i Partisë Unioniste Demokratike menjëherë. Në përputhje me rregullat e partisë. Oficerët e Partisë kanë emëruar këtë mëngjes njëzëri deputetin Gavin Robinson si udhëheqës të përkohshëm të partisë“, thuhej në deklaratën e DUP.

Udhëheqësi i përkohshëm i DUP-it Gavin Robinson deklaroi se lajmet për deputetin Sir Jeffrey Donaldson ishin një “zbulim shkatërrues.

“Kjo ka shkaktuar një tronditje të jashtëzakonshme, jo vetëm për mua personalisht, apo kolegët e mi brenda DUP-it, por për komunitetin në të gjithë Irlandën e Veriut. Ne jemi një parti dhe individë që besojmë në drejtësi, kemi besim në sistemin tonë të drejtësisë penale dhe kështu në ditët dhe muajt në vijim, mendojmë se është e rëndësishme që askush nga ne të mos thotë asgjë apo të veprojë në asnjë mënyrë deri në përfundim të hetimeve“, tha ai./vizonplus.tv/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *