Në një kohë që tensione me Iranin dhe kërcënimet për sulme kanë arritur kulmin e vet, SHBA ka treguar muskujt në aspektin ushtarak.

Forca ajrore amerikane ka kryer një demonstrim ushtarak duke ngritur në qiell 52 avionë F-35A.

Ata janë fjala e fundit e teknologjisë ushtarake dhe në total 52 avionet kushtojnë  4.2 miliardë dollarë.

Ekspertet thonë se F -35 njihet si avioni më i përparuar ushtarak i ngritur .

Kjo stërvitje vjen në kohën kur nga Irani ende vijojnë kërcënimet për sulme ndaj bazave të SHBA në lindjen e mesme, kërcënime që kanë gjetur përgjigjen e ashpër të Trump.

Presidenti I SHBA deklaroi se është gati të sulmoje këdo që cënon interest e amerikaneve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.