Vendimi u dha: Sanremo do të gjobitet.

 

Ndërsa e ka “liruar” Rai-n për performancën Rosa-Chemical Fedez, Autoriteti shtetëror ka qenë i vendosur të marrë masa në lidhje me reklamat e paraportuara (rasti i pamjeve nga  Costa Crociere) dhe përdorimi i Instagramit.

 

Gjoba mund të shkojë deri në 253,000 euro (minimumi 10,000 euro). Nga ana tjetër, do të nisë një hetim paraprak për rastin “Blanco” dhe shkatërrimin e luleve të performancës ne skenen e ketij spektakli nga ky kengetar.

 

 

Më poshtë njoftimi për shtyp i Autoritetit Rregullator të Komunikimeve Italiane:

Duke iu referuar reklamave të paraportuara, të gjetura në 12 raste, dhe përdorimit të Instagramit, Këshilli njëzëri e konsideroi këtë çështje në mënyrë të dukshme të pabazuar dhe mandatoi menaxhmentin kompetent që të nisë një procedurë sanksionimi.

Në lidhje me performancën e Blanco-s, do të nisë një hetim për të vlerësuar çdo profil të dëmshëm për dinjitetin njerëzor dhe nxitje për dhunë. Hetimet paraprake, që i janë besuar Departamentit të Shërbimeve Mediatike, parashikojnë një procedurë të saktë, në të cilën parashikohen diskutime me palët e përfshira, pas së cilës Bordi do të miratojë dispozitat përfundimtare.

Në katër mbrëmjet e para të festivalit, platforma Instagram luajti një rol strukturor në skenarin e prezantuesve. Operacioni me të cilin Chiara Ferragni, në naten e parë, hapi llogarinë personale në Instagram të Amadeus, rezultoi të ishte një skenar i leverdisshëm televiziv, i cili zgjeroi hapësirën e pjesëmarrjes, duke sjellë audiencën në prapaskenë dhe duke  bashkuar në një eksperiencë të përbashkët publikun e sallës e spektatorët nga shtëpia. Efekti, mëse i parashikueshëm, ishte ai i një rritjeje rekord të ndjekësve të Amadeus dhe ndërveprimeve pa precedent në Itali.

Por, Instagrami, pikërisht, nuk është një shërbim publik dhe efekti anësor i këtij trafiku  të jashtëzakonshëm në historinë e festivalit ngre dyshime për transparencën e një operacioni që nuk është bërë asnjëherë i qartë në natyrën e tij. Dikush mund të pyesë nëse konsiderohet e saktë që një kompani private ka kaq shumë përmendje në skenën e eventit kryesor televiziv pa pasur një marrëveshje tregtare në bazë të saj.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *