Samsung nxorri në treg proçesorin Exynos 9 Series 8895, i cili ka performancë 27% më të lartë dhe që konsumon 40% më pak energji.

 

Exynos 9 Series 8895 është proçesori i parë në llojin e tij që ka një modem gigabit LTE, i cili mban pesë porta përçuese, apo 5CA. Ai shpërndan të dhëna të shpejta dhe të qëndrueshme të materialeve deri në një maksimum prej 1 Gbps (Cat.16) downlink me 5CA dhe 150 Mbps (Cat.13) uplink me 2CA.

 

Ky proçesor ka 8 bërthama okta-core, i përbërë nga 4 bërthama procesor të gjeneratës së dytë të Samsung për një performancë të përmirësuar dhe efikasitet të energjisë në ndryshim nga 4 bërthamat Cortex-A53. Me teknologjinë Samsung Coherent Interconnect (SCI), proçesori i fundit integron një sistem heterogjen arkitekturor i cili mundëson një informatikë të shpejtë për një gamë të gjerë aplikacionesh si për shembull inteligjencën artificiale dhe të mësuarin e thellë.

 

Exynos 8895 gjithashtu shpërndan përvojën më të mirë multimedia falë GPU-së së fuqishme dhe codec me mutli-formate (MFC) si dhe përvojën grafike 3D të një niveli tjetër që minimizon gjendjen latente për 4K UHD VR dhe përvojën e lojërave me Mali-G71 GPU të fundit të ARM-s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *