Politikanët gjermanë kanë paralajmëruar se Rusia po kryen spiunazh përmes partisë së ekstremit të djathtë AfD.

“Ne duhet të kemi frikë se afërsia e deputetëve të AfD me diktaturat si Rusia, Kina, Siria dhe Koreja e Veriut nuk është vetëm ideologjike’, tha politikani i Partisë së Gjelbër Constantin von Notch sot në Berlin.

Deputetët janë të autorizuar të trajtojnë informacione të klasifikuara edhe pa kontrolle sigurie, tha von Notch, i cili është kreu i grupit të Gjelbër dhe kryetar i Komitetit Parlamentar të Auditimit.

Kjo vlen jo vetëm për Komisionin e Mbrojtjes, por edhe për komisionet dhe organet e tjera të Bundestagut, dhomës së ulët të parlamentit gjerman, “edhe në lidhje me aktivitetet e mundshme spiunazhi”.

“Ajo vepron në Gjermani si një zgjatim i Rusisë”

Politikani përgjegjës për mbrojtjen e partisë opozitare konservatore CDU, Roeberich Kiesewetter, tha se AfD vepron “në Gjermani si një zgjatim i Rusisë” dhe si një mjet i luftës hibride.

Ka edhe indikacione se ambasada ruse po përhap përmbajtjen e AfD.

“Spiunazhi i mundshëm nuk mund të përjashtohet në këtë drejtim dhe mund të parandalohet ose ndalohet vetëm nga ndërgjegjësimi dhe kontrolli i shërbimeve të inteligjencës”, tha Kiesewetter./vizionplus.tv 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *