Në një kohë që në Shqipëri janë duke u shënuar temperature rekord dhe të pazakonta për muajin tetor, cka ka favorizuar madje edhe ditët e plazhit, ndryshe ndodh jo larg nesh në Itali.

Veriu I këtij vendi është përfshirë nga moti shumë I keq.

Përmbytje të mëdha janë regjistruar në disa zona, sidomos në Xhenova dhe Savona ku madje është dhënë maksimumi I situatës së emergjencës, kodi I kuq..

Por mengjesi I kësaj të hëne ka sjell rreshje të mëdha dhe furtunë edhe në Milano.

Liguria, Piemonte dhe Lombardia kanë qënë rajonet më të goditura, kun ë mjaft lokalite janë mbyllur edhe shkollat.

Ndërkohë në Shqipëri moti I mire me temperature deri ne 28 gradë do të vijojë të paktën edhe përgjatë kësaj jave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *