“Vrasësit e dhimbjeve”, paracetamoli, ibuprofeni dhe aspirina mund të bëjnë më shumë sesa të mira për dhimbjet kronike. Ky është paralajmërimi që japin ekspertët shëndetësorë.

Draft-udhëzimi i ri nga Instituti Kombëtar për Përsosmërinë e Shëndetit dhe Kujdesit u bëri thirrje mjekëve që të bëjnë kujdes me këto ilaçe dhe të mos ua sugjerojnë pacientëve.

Instituti tha se ka pak ose aspak prova që të tregojnë se ilaçet e përdorura bëjnë një ndryshim në shëndetin e pacientit, cilësinë e jetës, dhimbjen ose shqetësimin psikologjik.

Në udhëzimin e ri, të botuar të hënën, thuhet se ka prova që ato mund të shkaktojnë dëm, siç është varësia.  

Draft udhëzimi – i cili është nën konsultë deri më 14 gusht – rekomandon që disa antidepresivë të konsiderohen për njerëzit me dhimbje kronike parësore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *