Presidenti Meta dekretoi aktin normative të marrë nga qeveria për dhurimin e apartamenteve në favor të familjeve që patën viktima nga tërmeti i fortë I 26 nëntorit.

Vendimi i Këshillit të Ministrave ishte marrë në datën 30 nentor.

Kryeministri Rama pak ditë pas tërmetit deklaroi se familjet që humben njerez të tyre të dashur në tërmetin e 26 nentorit do të përfitonin apartamente falas dhe kjo duhet të ndodhte sa më shpejt të ishte  e mundur.

Për këtë gjë, Rama nxorri edhe një akt normative.

Në fakt një pjesë e familjeve me viktima nga tërmeti në Durrës dhe Thumanë, kanë ndërmarre ndërkohe çelësat e shtëpive të reja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *