Subscribe

Parlamenti do te përzgjedhë mes 68 kandidateve, njerëzit qe do te bëjnë vetingun e gjyqtareve dhe prokuroreve. Komisioni i posaçëm parlamentar ka mbyllur punën per vlerësimin e 193 kandidateve dhe forcat politike kane gjetur konsensusin per te kaluar vetëm nje kandidat nga lista e atyre qe nuk plotësonin kriteret tek lista qe e kandidateve qe shkojnë per votim dhe kjo është Rezarta Schuet. Por procedura e vlerësimit te kandidateve eshte shoqëruar me debate dhe opozita është larguar nga mbledhja, pavarësisht se ky veprim nuk cenon procesin e vetingut, i cili do te vazhdoje.

 

Opozita ka sqaruar se procesi i dëgjimit te kandidateve tregoi standardet e dyfishta te ndjekur jo vetëm nga Avokati i Popullit, por edhe nga Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit, shqetësim ky i mbështetur edhe nga LSI. Nje shqetësim tjetër i opozitës lidhet me nivelin e ulet profesional te kandidateve qe jane kualifikuar nga Avokati i Popullit.

 

Opozita ka kërkuar kalimin e disa kandidateve nga lista e zeze e ONM tek lista e vlefshme per votim, por asnje propozim i saj nuk ka marre 5 vota siç parashikon ligji. Ne këto kushte, Parlamenti do te zgjedhe anëtaret e organeve te vetingut mes 68 kandidaturave.

 

KANDIDATET PER ORGANET E VETINGUT

 

1.Arben Lena

2.Albana Shtylla

3 Albana Tushe

4 Aldona Sylaj

5 Alion Cenolli

6 Alma Faskaj

7 Ardian Hajdari

8 Arte Gjonaj

9 Betula Toto

10 Bledar Cenameri

11 Brunilda Lilo

12 Brunilda Bekteshi Vasha

13 Rezarta Schuetz

14 Darjel Sina

15 Dede Kasneci

16 Edlira Bylo Grabovaj

17 Edmond Kasmi

18 Eljona Lloja

19 Elvis Zaimi

20 Enkeleida Goxhaj

21 Erjona Canaj

22 Ermira Deçka

23 Etleda Çiftja

24 Etleva Paplekaj

25 Eva  Dyrmishi

26 Fatmira Luli

27 Firdes Shuli

28 Florian Ballhysa

29 Fredi Mirashi

30 Genci Bilali

31 Genta Tafa (Bungo

32 Gentian Gurra

33 Gëzim  Cenaj

34 Heral Saraçi

35 Ina Rama

36 Irena Nino

37 Juelda Lamçe

38 Julinda Mansaku

39 Klara Mullaj

40 Lindita Blinishti

41 Liri Llukani

42 Luan Daci

43 Lulzim Hamitaj

44 Mimoza Tasi

45 Mirion Theodhosi

46 Natasha Mulaj

47 Nertila Mete

48 Olsi Komici

49 Orjela Shishi

50 Pal Shkambi

51 Pamela Qirko

52 Petrit Agaj

53 Rezarta  Tahiraj

54 Roland Gjoni

55 Roland Ilia

56 Rovena Pregja

57 Rozeta Ivanova

58 Sergjio Mazreku

59 Shefqet Dida

60 Shpresa Beçaj

61 Sokol Çomo

62 Suela Zhegu

63 Suzana Hoxha

64 Suzana Pasha Hoti

65 Valbona Sanxhaktari

66 Valbona Legisi

67 Vojo Malo

68 Xhensila Pine

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *