Përpos tokës ekzistojnë dhe shumë planete të tjerë ku mund të zhvillohet jetë njëlloj. Janë një grup planetësh shkëmborë jashtë sistemit tonë diellor janë përzgjedhur si “vendi më i mirë” për të kërkuar për jetën jashtëtokësore.

 

Planetet të shpërndara nëpër Rrugën e Qumështit kanë një dritë të mjaftueshme ultraviolet në sipërfaqe dhe shtrihen në zonën e banueshme të Yllit të tyre, që do të thotë se mund të ketë ujë në sipërfaqe.

 

Ata u identifikuan në bazë të intensitetit të dritës të dhënë nga Ylli i tyre, të cilin shkencëtarët e kanë quajtur si një rrugë të re për të gjetur një botë që ka jetë.

 

Ndër të tjera ata thonë se planetët e kategorizuar “na sjellin më afër” përgjigjes së pyetjes nëse jemi vetëm ne në univers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *