Një ngjarje shumë e rëndë është regjistruar së fundmi në parkun kombëtar të Krugerit në Afrikën e Jugut.

Një fëmijë rreth 2 vjec e gjysmë është sulmuar nga një Leopard që kishte mundur të dilte janë perimetrit të sigurisë së llogaritur nga autoritetet e parkut.

Vogëlushi që ishte djali I një prej zyrtareve që menaxhonin parkun shumë të njohur kombëtar të Krugerit, humbi jetën në spital ndonëse u dërgua me urgjencë aty me ambulancë.

 

 

Forcat e sigurisë së parkut e vranë Leopardin për të shmangur rrezik shtesë apo ndonjë sulm tjetër të Leopardin.

Drejtori I parqeve kombëtare në Afrikën e Jugut tha për mediat se ngjarje te kësaj natyre janë shumë të

Parku “Kruger” mbulon një sipërfaqe rreth 2 milion hectare dhe mirëpret brenda tij  qindra specie kafshësh dhe zogjsh dhe është një nga atraksionet turistike me te vizituara në Afrikën e Jugut.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *