Japonia është bërë vendi i pestë që ka zbritur në Hënë krahas SHBA-së, Bashkimit Sovjetik, Kinës dhe Indisë.

Anija e vogël japoneze zbriti të dielën në hënë dhe ka dërguar imazhet e para nga sateliti i tokës.

Fillimisht anija pati një problem me furnizimin me energji prej baterive, por gjithçka u zgjidh vetëm pak minuta pas zbritjes në Hënë.

Më poshtë sjellim imazhet e shkrepura në Hënë:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *