“Feja në shoqëri – modeli Shqiptar” është tematika e ekspozitës së celur në Muzeun Historik Kombëtar ku u paraqiten imazhe dhe objekte kulti nga objektet fetare.

Qëllimi i kësaj ekspozite ishte venia e theksit te harmonia fetare dhe për ta promovuar si vlerë në rajon e më gjerë.

Në celjen e ekspozutës przentë ishin kreret e komuniteteve fetare në shqipëri, të cilët theksuan mirëkuptimin mes komuniteteve dhe përcimin e kësaj vlerë dhe në gjenerata të tjera.

Kjo Ekspozitë do të pasohet dhe konferenca, ku do të prezantohen dokomuneta të rëndësishmë rreth rendesisë se fese dhe rolit të saj në shoqeri, e aktivitete te tjera

Ekspozita do të qëndrojë e hapur për publikun deri në 8 Maj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *