Subscribe

Përdorimi i kondicionerit mund të jetë i vetmi shpëtim nga temperaturat e larta gjatë verës. Si një objekt që gjendet në shtëpi, ambiente pune apo në makinë është bashkëshoqërues ditëve të nxehtë të këtij sezoni. Por mjekët flasin edhe për ekspozimin ndaj një risku. Ndonëse nuk ka raste konkrete specialistët njoftojnë për qarkullimin e bakterit të legionelës, për përhapjen e të cilit ndihmon edhe kondicioneri.

 

Ky bakter përhapet me lehtësi në ajër dhe gjendet në ambiente të populluara. Çdokush është i rrezikuar të preket prej legionelës.

 

Ekspozimi në ambiente me temperatura të luhatshme ka sjellë risk për të gjitha grupmoshat. Mbi 30 raste paraqiten çdo ditë në pavijonin e infektivit me simptoma të ftohjes. Kjo ka bërë që një pjesë e qytetarëve të shmangin përdorimin e kondicionerit pas eksperiencave të tilla.

 

Megjithatë rritja e numrit të personave që kërkojnë shërbim në urgjencën e infektivit rritet dita ditës, sidomos në moshat pediatrike ku rreziku për pneumoni është edhe më i lartë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *