Ish-Sektretari i Përgjithshëm në Ministrinë e Bujqësisë, Vojo Bregu ka publikuar një dokument që ky institucion u ka dërguar fermerëve duke i bërë ata përgjegjës për dështimin e farës së domates.

Pas ankesave të fermerëve, Ministria e Bujqësisë ka hartuar një raport dhe ua ka dërguar. Sipas Bregut, ky raport është hartuar nga një person në konflikt të pastër interesi.

Shkruan Vojo Bregu – dokumenti:

Ministria me një shkresë paçavure, pa kokë, pa firmë i ka dērguar fermerëve një raport, ku dilet në konkluzionin që fajin për dështimin e farës së domates, e paskan pasur fermerët. Ky raport është hartuar nga një person në konflikt të pastër interesi.
• Së pari, drejtuesi i raportit rezulton bashkautor studimesh shkencore, në më shumë se 3 raste me vëllain e pronarit të firmës që ka sjellë farën e domates. Vetëm ky fakt e bën të pabesueshëm këtë raport.
• Së dyti, si shpjegohet fakti që në të njëjtën serë, nga filmimet e fermerëve, rezulton se vetëm fara ” Ozgan” është me probleme, kurse një farë tjetër vetëm 60 cm larg, në të njëjtën serrë është zhvilluar normalisht??? Pra as faji i tokës, as i ujit, as i diellit.
• Së treti, një pyetje e bërë nga specialistë. Për cilësinë e farës bëhen analiza patologjike( këto që janë bërë nga komisioni) apo analiza gjenetike, që as nuk kanë marrë mundimin ti bëjnë??
Fermerët presin pērgjigje nga ministria e Bujqësisë sot. Nesër do jetë vonë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *